Aleid Klompmaker  23

Geboortedatum: 16-12-1996

 

Beste resultaten: Nederlands Kampioen Junioren A

Winst marathon Enschede

 

Hoogte punten: Bovenstaande, en de marathon in Deventer 3 jaar geleden. Op die baan heb ik leren schaatsen, er waren veel bekenden en tot diep in de finale reed ik alleen vooruit. Maar op de bel werd ik gegrepen. Maar die finale rondes met al het geschreeuw en aanmoedigingen van bekenden waren een absoluut kippenvel moment.

 

Bijzonderheden: Grootste voorbeeld is ‘dolle’ Dries van Wijhe, grootste marathonschaatser aller tijden, alleen kennen de meeste generatiegenoten hem niet meer…

 

Specialiteit/ sterke punt:

Aanval, en afzien. Doorbijten tot het gaatje. Iedere koers weer het maximale eruit halen. Vanuit een kopgroep altijd een kans creëren voor de winst.

Teamplayer.

 

Minder sterke punt:

Verliezen… dan ben ik chagrijnig in het kwadraat.

 

Doelen:

Winnen met het team.

 

Wat verwacht je van je zelf, van het team?

Mooie kansen pakken, zware koersen meezitten en overwinningen of podiumplaatsen pakken. Of ik dat ben of een ploeggenoot maakt niet zoveel uit. Dit jaar rij ik bij de beloften met Christian Haasjes. Al jaren zijn we kameraadjes en nu team genoten. In de koers voelen we elkaar zonder woorden aan, en we koersen allebei met het pure marathon hart. Gas erop, en helemaal tot het uiterste gaan.

 

Waarom heb je gekozen voor dit team?

De begeleiding en sponsoren beleven de sport precies zoals ik het beleef en zoals ik in onze schaatsfamilie ben opgevoed. No nonsens, kop ervoor en rammen. Koersen hard maken. Maar ook de liefde voor de marathon sport proef je door alles heen in dit team. En daarom hebben we met z’n allen zo vreselijk veel plezier in de marathonsport.