Yvonne Nauta  B – D17

Geboortedatum: 21-02-1991

 

Beste resultaten: Langebaan: 2014: OS Sochi 5000m 6e, EK allround 2e, WK allround 3e, Nederlands kampioen 5000m en Allround.
2017: WK afstanden 3000m 5e, EK allround 4e
Bij de marathon een 7e plaats en een premiesprint? 😉

Hoogte punten:
Nederlands kampioen Allround worden in het Olympisch Stadion van Amsterdam en ook het EK en WK allround 2014 topprestaties neerzetten in mooie ambiance.

Bijzonderheden:
Op mijn weg terug na een gecompliceerde beenbreuk voorjaar 2017. Inmiddels verlost van de 11 schroeven en 4 platen in mijn onderbeen. Al enige marathonervaring, maar nu voor het eerst in een marathonteam.

Specialiteit/ sterke punt: Snelheid, techniek

Minder sterke punt: Geduld bewaren, afsprinten

Doelen: Eerst zal de focus voor mij op stabiel uitrijden liggen ivm het herstel van rechterbeen, maar ik hoop al snel van waarde te kunnen zijn voor het team en ambitieuzere doelen te kunnen stellen!

Wat verwacht je van je zelf, van het team? Met veel plezier, passie en strijdlust de marathons te rijden, van elkaar te leren, en ervoor te zorgen dat we allen ons doelen gaan bereiken!

Waarom heb je gekozen voor dit team? Het past helemaal in de manier hoe ik de (marathon)sport wil bedrijven,  en met een ervaren Manon ‘ aan het roer’ die ik ken van zowel marathon als langebaan zag ik dat wel zitten! Het team is spontaan ontstaan en ik werd met enthousiasme benaderd (door Klasina/HenkJan) ondanks mijn blessure als onzekere factor.